diumenge, 1 de febrer del 2009

Confluències

La necessitat de cercar confluències entre els moviments socials, entre les organitzacions, entre les diverses lluites socials existents i en definitiva entre els tres àmbits inclosos és una fita important per a trencar la parcelació de les lluites, accions, programes i en definitiva per a superar l’hegemonia actual de les diverses opresions i contradiccions que atenallen les classes populars, els gèneres , les poblacions i els territoris.

Des del punt de vista de les cultures nacionals també l’alliberament nacional és una lluita i moviment que necessita confluir i que mereix que hi conflueixin.

Els que escribim aquest pàgina sense més ànim que generar debat i ajudar aquestes confluències partim de la base , que el canvi social emancipador , necessita també incloure l’alliberament nacional, i al revés que qualsevol alliberament nacional no és plènament emancipador si no comporta la confluència amb els altres alliberaments.

En el nostre marc immediat : els Països Catalans, constatem doncs que entre el moviment obrer català i la lluita per la independència les confluències i els llaços no han estat tot el vigorosos i ferms que caldria , i no veiem justificable aquesta separació si no és per l’errònia assumpció de les contradiccions de l’hegemonia opressora: l’espanyolisme i l’interclassisme regionalista, per part dels mateixos moviments socials.

Des d’aquest blog es vol incentivar la cultura de confluència revolucionària, sense lligams amb el vell ordre, en especial pel que fa a l’alliberament nacional i la resta de moviments , organitzacions i lluites.

No es vol crear cap nova organització ni moviment ( els que l’impulsem inicialment ja en pertanyem a diversos) si nó generar debat , pensament opinió i cultura de confluència amb l’alliberament nacional , atès que estem convençuts que és imprescindible en els territoris amb nacions oprimides, com és el nostre.

La cultura de confluència , també afecta a les grans “etiquetes”: socialisme, anarquisme, comunisme, ecologisme, etc

Som conscients de que la realitat i la necessitat de només ser fidels a l’emancipació humana i el respecte a la biòsfera que ha permès l’existència de la pròpia humanitat, ens obliguen a que cap teoria , experiència, programa mai ha de ser pres com un dogma sino analitzat i utilitzat des del punt de vista crític i obert i de les aportacions que pot fer en cada moment i aspecte de la realitat.

Ens mostrem favorables a considerar el bo i millor que per a nosaltres tenen les aportacions que s’han fet sota una o altra “etiqueta” i a rebutjar-hi els seus aspectes negatius i perversos.

En aquest sentit el títol del blog fa referència a una visió del socialisme en la que es vol superar les divisions entre marxistes i anarquistes i d’altres, tot recuperant una visió global inicial del socialisme com a alternativa al capitalisme i obligat a satisfer altres emancipacions com la nacional, l’ecologista la de gènere no únicament explicables per la lluita de classes.

Jep