dilluns, 2 de febrer del 2009

Crisi econòmica i ocupació empresa Ikeda

La crisi econòmica que portem arrossegant de fa anys amb mileurisme, especulació urbana, destrucció del territori, comerç desigual i diferenciació social creixent ha ensenyat els seus aspectes més contundents en el darrer any.

Això succeeix en un context polític dominat pels socialliberals o per la dreta més rància encara, que comporta una sequedat absoluta de plantejaments en la polítique real favorables a la classe treballadora, més enllà de demanar de genolls als bancs crèdits per a les famílies i les empreses , quant se'ls hi acaba de regalar milions en operacions financeres del govern per reflotar-los sense demanar res a canvi, i quant amb l'altra ma es permeten tots el ERE's i tancaments que la patronal vol.

Per tant s'agraeix iniciatives com la dels treballadors de l'empresa Esteban Ikeda (de seients pels cotxes Nissan) , que davant el tancament proposen la ocupació de l'empresa i l'autogestió de la mateixa, enlloc d'acceptar una indemnització defensen els llocs de treball. I en fer-ho defensen el teixit productiu de veritat des de la base i promovent la horitzontalitat.

Això és fer pais .

Jep

1 comentari:

Jobove - Reus ha dit...

I am a person considered offensive to society, nineteenth century tell a thousand views, I visited your blog and I love, a hug from Reus Catalonia and many thanks for visiting my blog, you are a very brave person.